Saturday, March 5, 2016

Лечение след операцията

Руми трябваше да премине през химиотерапия, лъчетерапия и хормонална терапия.


Химиотерапиите бяха 8, а това са схемите за тях:
Оказа се, че някоя от тези химии вдига страшно много кръвната захар и не е добре да се прави на диабетици. Имаше момент, в който Руми беше с кръвна захар 30, при норма 6 и мислеше, че умира. Имаше много дни, в които едва се движеше, имаше разстройство и се чувстваше ужасно. Загуби косата си, но това е нищо в сравнение с всичко друго. След химиотерапията по белега започнаха да се появяват малки топченца - като ориз или перли. Руми отиде на преглед и и казаха, че са кожни лезии. На въпроса какво означава това, тя не получи отговор. Казаха и, че просто не се лекуват и да си продължава лечението. В следващите години тези перлички се появяваха и изчезваха, накрая станаха като плочка около белега. Питахме дали е рак, не получихме отговор. Предположихме, че е рак и се притеснихме да няма разсейки в органите. 
Лечението продължи с лъчетерапия:

Все още не можем да намерим документ за хормоналната терапия, но намерихме анамнеза от ТЕЛК, където има малко информация(поради всички заболявания на Руми, както и последвалите усложнения, тя беше с 80% инвалидност):

Намерихме и бележка от онколога на Руми:

След цялото това лечение, общото състояние на Руми беше добро, но за съжаление още с изписването от болницата след операцията, имаше усложнения, за които лекарите не ви предупреждават. 

No comments:

Post a Comment