Friday, March 4, 2016

Рак, операция, епикриза

Руми имаше 3та степен рак на гърдата с метастази в лимфните възли. Направиха и пълна мастектомия на дясната гърда - отрязаха цялата гърда с всички лимфни възли. Лекарите казаха, че Руми е намерила много късно бучката и че ако не се направи такава радикална операция, тя ще умре.


След операцията Руми се чувстваше много добре, тя винаги е била весел и позитивен човек и всички смятахме, че нещата вече са наред и се надявахме да е с нас още много години.
А това е епикризата:



Заболявания

Руми беше архитект и почина на 52 години. В живота и имаше много стрес, много проблеми, болести и лекарства, и всички знаем до какво води това.



В последните месеци преди да си отиде ми каза:
" Сега разбирам, че не е имало смисъл да работя нощем, да се претоварвам и да не си гледам здравето. Защото, когато го загубиш, тогава разбираш, че парите не могат да ти го върнат. Не прави това, което правех аз, не допускай моите грешки!" В тези месеци Руми вече живееше с много болка и почти никаква надежда. Тук ще качим списък, който тя сама си водеше и записваше всичките си заболявания, за да улеснява себе си, както и поредния лекуващ лекар. Заради всички тези заболявания, които ставаха все повече с всяка година, Руми прогресивно качваше килограми и 2012г тежеше 130кг, с ръст от 165см.



Защо направихме този блог

Тук искаме да разкажем една история за рак, с която се надяваме да помогнем на вас - всички вие, които тепърва се сблъсквате с диагнозата РАК.
Ще ви разкажем за Руми - тя беше наша майка, роднина, приятелка. Сещате се вече защо използваме минало време - май месец 2012 година Руми беше оперирана от рак на гърдата, а на 12.11.2015 тя почина след тежка борба не само с болестта, но и с лекари и неясни диагнози. Ние преживявахме всичко с нея, сблъскахме се страшно силно с медицинската система и останахме разочаровани, уплашени, ядосани и дори озлобени от всичко, което видяхме. Когато Руми си отиде, решихме, че трябва да направим блог, в който да разкажем тази история и да дадем цялата информация, която придобихме по пътя в борбата с тази болест, за да не е било всичко напразно.
В следвашите постове ще се опитаме да предоставим цялата информация, която имаме и ако имате въпроси, пишете и ще се постараем да отговорим на всички.